De Gucht reageert afwachtend

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht reageert hoopvol, maar tegelijk ook sceptisch op de Libanon-resolutie die door de VN-Veiligheidsraad werd goedgekeurd. Hij wil eerst afwachten of de strijdende partijen daadwerkelijk de wapens neerleggen.

(belga) 'Ik ben hoopvol gestemd dat daarmee een einde zal komen aan de vijandelijkheden, maar we zullen dat toch eerst moeten zien. Want in afwachting van dat de Israëlische regering zich erover uitspreekt wordt het grondoffensief nog uitgebreid. Ik wil toch wel eerst zien of dit er inderdaad zal toe leiden dat de vijandelijkheden op het terrein effectief stoppen,' zei de VLD-minister zaterdag op de VRT-radio.

Eerder lieten De Gucht en minister van Defensie André Flahaut verstaan onder bepaalde voorwaarden voorstander te zijn van een deelname van België aan een eventuele internationale vredesmissie in het zuiden van Libanon. 'Er zijn met deze resolutie de nodige voorwaarden vervuld', aldus De Gucht, 'op voorwaarde dat op het terrein ook datgene gebeurt wat in de resolutie wordt beschreven. Dat zal in de komende dagen en weken moeten blijken', luidde het.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud