Deutsche Bank koopt Britse levensverzekeraar Abbey Life

Deutsche Bank neemt de levensverzekeraar Abbey Life over van de Britse bank Lloyds TSB. De Duitsers betalen 1,445 miljard euro voor de overname, volledig in cash geld. De transactie moet wel nog worden goedgekeurd door de concurrentie-autoriteiten. Het afronden van het dossier wordt in de tweede jaarhelft verwacht.

(belga) Deutsche Bank beschouwt de verzekeringsactiviteit als een goede aanvulling op haar bestaande portefeuille. Ze wil ook haar positie als één van de belangrijkste aanbieders van beursoplossingen voor de verzekeringsindustrie versterken.

Abbey Life werd via een veilingprocedure verkocht. Andere kandidaten waren Swiss Re, dat zich eerder terugtrok, en het Britse Pearl Group.

Abbey Life beheert voor ongeveer 17 miljard euro in verzekeringsfondsen die sinds 2000 zijn gesloten voor nieuwe klanten. Deutsche Bank heeft volgens mediaberichten vorig jaar al geprobeerd om GE Life binnen te rijven, maar werd toen voorbijgestoken door een bod van Swiss Re.

Lloyds, de nummer vier van Groot-Brittannië, maakte dinsdag tegelijkertijd de resultaten voor de eerste jaarhelft bekend. De winst voor belastingen steeg met 15 procent tot 2,01 miljard pond. Dat was meer dan analisten hadden verwacht. Volgens de bank is de hogere winst onder meer te danken aan kostenbesparingen en minder slechtlopende leningen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud