Dodental in Karachi loopt op tot acht

(AFP) = Het dodental van de bomaanslag in Karachi is opgelopen tot acht. Dat heeft de Pakistaanse politie vrijdag gemeld. Een van de omgekomen personen is een vrouw. Enkele agenten die post hadden gevat voor het VS-consulaat, raakten gewond.

Onder de slachtoffers zouden zich geen personeelsleden van het consulaat bevinden, melden officiële bronnen. De bom vernielde een deel van de muur rond het gebouw, maar de hoofdpoort bleef intact, aldus een journalist van AFP. De explosie veroorzaakte een diepe put in de aanliggende straat.

"Het ging om een bomauto, maar we weten niet of het voertuig geparkeerd stond of rondreed. De ontploffing was zo krachtig dat de wagen tot aan de overzijde van de straat werd gekatapulteerd", aldus een woordvoerder van de politie.

De vermeende zelfmoordaanslag volgt een dag na het bezoek aan Pakistan van VS-minister van Defensie Donald Rumsfeld. Hij pleitte er voor een vermindering van de militaire spanningen tussen India en Pakistan rond de eeuwige brandhaard Kasjmir.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud