Drie doden bij zelfmoordaanslag op markt Tel Aviv - update

(belga) - Bij een zelfmoordaanslag op een druk marktplein in de Israëlische hoofdstad, Tel-Aviv, zijn maandag drie doden en ongeveer dertig gewonden gevallen. De aanslag werd opgeëist door de radicale Palestijnse beweging Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Een gewonde man wordt afgevoerd. De explosie deed zich voor op een drukke versmarkt die vooral door ouderen bezocht werd. (Foto: afp)

Naast de drie burgers - twee vrouwen en een man - kwam ook de Palestijnse zelfmoordterrorist om. De zelfmoordterrorist blies zichzelf op in de buurt van een van de marktkraampjes. Het gaat om een zestienjarige jongen die uit een vluchtelingenkamp in Nabloes komt en die via Jeruzalem naar Tel Aviv is gegaan.

Er zouden 38 gewonden zijn, waarvan vier met zware verwondingen. Het gaat om de eerste Palestijnse aanslag op Israëlisch grondgebied sinds 31 augustus. Toen kwamen 15 Israëli's om bij een aanslag op een bus in het zuidelijke Beersheva.

Het is tevens de eerste (Palestijnse) aanslag sinds het vertrek van de Palestijnse leider, Yasser Arafat, naar een ziekenhuis in de Franse hoofdstad, Parijs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud