Drie doden na bomaanslag op autokonvooi Mogadishu

(belga) - Bij een bomaanslag op een autokonvooi in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn donderdag minstens drie mensen omgekomen en zeven anderen gewond geraakt. Volgens ooggetuigen ging het om een bom die vanop een afstand werd opgeblazen. De bom was gemonteerd op een motorfiets die voor het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken stond geparkeerd.

Mogelijk was de aanslag gericht tegen een delegatie van de Afrikaanse Unie (AU) die momenteel in Mogadishu verblijft om de komst van Afrikaanse vredestroepen voor te bereiden. Die mobilisatie is nodig om de verhuis van de Somalische regering in ballingschap (in Nairobi) naar Mogadishu mogelijk te maken.

De machtige clan- en militieleiders in de Somalische hoofdstad lieten echter al meermaals blijken dat ze niet gediend zijn met buitenlandse troepen, vooral troepen uit buurland Ethiopië. Somalië vocht al verscheidene grensconflicten uit met Ethiopië.

Vorige week werd BBC-journaliste Kate Peyton in de straten van Mogadishu doodgeschoten omdat ze was gezien met enkele afgevaardigden van de regering in ballingschap.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud