Drinkwater in Zuid-China vervuild, 2,5 miljoen mensen getroffen

Het drinkwater van meer dan 2,5 miljoen mensen in de Zuid-Chinese stad Guangzhou is door schadelijke stoffen zwaar vervuild.

(tijd) 'Het water bevat hoge doses ammoniak, fluoriden, fecale colibacteriën en zware metalen', berichtte Xie Yeming van de provincie Guangdong aan de krant China Daily van dinsdag over de alarmerende resultaten van een onderzoek. 'De mensen worden evenwel niet gewaarschuwd om het water niet te drinken', zei een andere medewerker telefonisch aan dpa.

De Parelrivier en de Liuxi-rivier, die de stad van drinkwater voorzien, zijn de afgelopen tien jaar voortdurend door de industrie vervuild. De waterkwaliteit beantwoordt zelfs niet na zuivering aan de minimumvoorwaarden, zo bleek uit het onderzoek. Nieuwe mogelijkheden voor de drinkwatervoorziening moeten gevonden worden. 'De reden voor de slechte waterkwaliteit van de rivieren ligt in de mechanismen van onze economische ontwikkeling ten koste van het milieu', zei een expert. 'Het probleem stelt zich niet alleen in Guangzhou. Elke Chinees maakt zich zorgen over het water dat hij drinkt'.

De Wereldbank had in maart met een lening van 96 miljoen dollar (71,7 miljoen euro) projecten voor de verbetering van de waterkwaliteit in de Parelrivier ondersteund. Een deel van de initiatieven waren maatregelen ter vermindering van de industriële vervuiling en een verbetering van de waterzuivering.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud