Advertentie

Druk zomerweekend al ingezet

(belga) - Het voorspelde drukke zomerweekend is vrijdagvoormiddag op gang gekomen. In Frankrijk lopen files al op tot 200 kilometer. Onder meer in Lyon, op de weg naar het zuiden, staan er al veel automobilisten in de file. De automobilistenvereniging VAB raadt aan na morgenmiddag of op zondag te vertrekken.

Het komende weekend wordt het drukste weekend van de zomervakantie wat het vakantieverkeer betreft. Van vrijdagavond tot zaterdagavond worden de Europese wegen gevuld door vertrekkende en terugkerende toeristen.

Vooral zaterdag wordt het aanschuiven in alle vakantielanden van Europa. Hoewel zondag de meest rustige dag blijft om te vertrekken, zal het ook dan druk zijn door terugkerende toeristen. In eigen land hangt de verkeersdrukte af van het weer.

In Duitsland worden lange files verwacht op de snelwegen in Noord-Duitsland rond Hannover en Hamburg en in Zuid-Duitsland rond Stuttgart, Nürnberg en München. Ook aan de grensovergangen met Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije moet worden aangeschoven.

In Frankrijk wordt het een heel drukke zaterdag. Vooral in de Rhônevallei, op de Autoroute du Soleil (A6/A7 naar het zuiden), zal de filevorming groot zijn. Ook op de A10 naar Bordeaux en op de A75 vanaf Clermont-Ferrand tot Montpellier moet het verkeer al vroeg in de ochtend aanschuiven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud