'Duitsland schenkt Afrika 2 miljard euro'

Duitsland wil volgens een artikel in het weekblad Der Spiegel gespreid over de komende vier jaar twee miljard euro steun voor Afrika ter beschikking stellen.

(belga) Bondskanselier Angela Merkel (CDU) wil dit bij de economische G8-top in juni in Heiligendamm aankondigen. Het geld zal gelijkmatig verdeeld worden over de strijd tegen de aidsepidemie en naar maatregelen voor een betere opvoeding en onderwijs, aldus het nieuwsmagazine.

Minister van Ontwikkelingshulp Heidemarie Wieczorek-Zeul (SPD) zei zaterdag aan het Duitse persagentschap dpa: "Van Heiligendamm moet een signaal uitgaan, dat Duitsland zijn internationale verantwoordelijkheid ter bestrijding van armoede en hiv/aids ernstig neemt. Het genoemde bedrag maakt deze verantwoording duidelijk".

Onlangs nog had de minister gezegd erop te rekenen dat de G8-top concrete steunmaatregelen voor Afrika op gang brengt. Een regeringswoordvoerder zei dat Afrika centraal staat op de agenda van de G8, in het bijzonder de bestrijding van hiv en aids.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud