Advertentie
Advertentie

Duitsland stelt elektronisch tolsysteem uit tot volgend jaar

(belga) - Het elektronisch tolsysteem voor de vrachtwagens op de Duitse wegen wordt dit jaar niet meer gelanceerd. Dat heeft de Duitse transportminister, Manfred Stolpe, verklaard in een interview op de Duitse openbare omroep ARD.

"Een ding staat vast: tijdens de kerstperiode moet er nog geen tol worden betaald", verduidelijkte Stolpe. Een exacte datum waarop de tol dan wel wordt gelanceerd, kon de Duitse minister niet geven.

De minister en het consortium Toll Project kondigden zondagavond aan dat de geplande lancering (2 november) wordt opgeschort wegens technische problemen. Bij Toll Project liet men ook al verstaan dat de opstart van het project kan worden uitgesteld tot het voorjaar van 2004.

Duitsland wil vrachtwagens voortaan belastingen laten betalen naarmate ze de autowegen gebruiken. De nummerplaten van voorbijrijdende vrachtwagens worden gefotografeerd en via satelliet-navigatie en GSM-technologie worden ze tijdens hun traject.

Een computerlink met de banken zorgt voor de automatische betaling (12,4 eurocent per kilometer). Het geheel is bovendien goedkoper dan overal tolhuisjes te plaatsen en moet in totaal 2,5 miljard euro per jaar opbrengen. Die opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud en de (her)aanleg van de Duitse wegeninfrastructuur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud