Een op drie huizen in L'Aquila onbewoonbaar

Foto AFP ©AFP

Eén woning op de drie in de Italiaanse provincie L'Aquila, die op 6 april getroffen werd door een aardbeving, is onbewoonbaar door de aardschokken. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de civiele bescherming, zo melden de Italiaanse media dinsdag.

(belga) - In de stad L'Aquila, die 50.000 inwoners telt en de hoofdplaats is van de Abruzzen, is zelfs zowat de helft van de woningen onbewoonbaar, zo bericht de krant Corriere della Sera.

Aan ongeveer 20 procent van de nog bewoonbare woningen zullen werken moeten worden uitgevoerd om hen volledig bewoonbaar te maken. Dat blijkt uit de vaststellingen van experts ter plaatse, zo schrijft het dagblad La Stampa.

Volgens de eerste verwachtingen zullen minstens 30.000 mensen in de regio hun job niet kunnen uitoefenen, vanwege de schade die ondernemingen en fabrieken opliepen.

Talrijke mensen blijven in een tent overnachten, uit angst voor nieuwe naschokken, ondanks het feit dat hun woning bewoonbaar werd verklaard. Maandagavond werd nog een schok van 4,9 op de schaal van Richter waargenomen.

De mensen die in tenten verblijven, mogen pas naar hun woning terugkeren, indien ze een certificaat hebben dat bewijst dat hun huis veilig is, zo kondigden de autoriteiten aan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud