Advertentie

Eerste contact met gekaapt baggerschip Pompei

De steenstorter met tien bemanningsleden, onder wie twee Belgen, werd zaterdagmorgen 18 april voor de Somalische kust gekaapt.

Er is woensdagnamiddag contact geweest met de kapitein van het gekaapte Belgische schip Pompei. De bemanning van het baggerschip stelt het goed. Er zijn nog geen concrete eisen gekend, zo heeft het Crisiscentrum van de regering bekendgemaakt.

(belga) - Het was het eerste contact sinds de steenstorter met tien bemanningsleden, onder wie twee Belgen, zaterdagmorgen 18 april voor de Somalische kust werd gekaapt.

Het schip, eigendom van baggeraar Jan De Nul, is woensdag aangekomen aan de Somalische kust en ligt er nu voor anker.

'Om de veiligheid van de bemanning niet in gevaar te brengen, is het belangrijk dat de verdere contacten en onderhandelingen in alle discretie verlopen. Uit ervaring weten we dat dit een zekere tijd in beslag kan nemen', aldus het Crisiscentrum, dat tot slot stelt dat er nog geen concrete eisen gekend zijn.

Woordvoerder Peter Mertens van het Crisiscentrum wilde geen verdere details meedelen, ook niet over de vorm of de aard van het contact. Hij noemde het wel 'een stap in de goede richting'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud