Advertentie

Elf Belgen gerepatrieerd uit Ivoorkust

(belga) - In de nacht van woensdag op donderdag zijn elf Belgen via Parijs gerepatrieerd uit Ivoorkust. Een zestigtal andere Belgen wordt vrijdagavond gerepatrieerd aan boord van een militair C-130-vliegtuig, zo liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie donderdagmorgen weten.

De elf Belgen vlogen naar Parijs aan boord van twee verschillende toestellen en maakten deel uit van een groep van ruim 800 Europeanen die het geweld in Ivoorkust ontvluchtten. Ze werden woensdagavond uit Abidjan geëvacueerd en naar de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle gebracht aan boord van drie vliegtuigen, gecharterd door de Franse regering.

Volgens een woordvoerder van het Belgische ministerie van Defensie maakten slechts drie van de elf Belgen gebruik van de hulpmiddelen die de Belgische regering inzette om naar België terug te keren. Vier Belgen keerden terug vanuit Frankrijk met behulp van hun bedrijf. De resterende vier Belgische passagiers deden geen beroep op de regeringshulp.

Donderdagavond worden volgens de woordvoerder nog twee vliegtuigen met Belgische passagiers verwacht in Parijs.

Een C-130-vliegtuig van het Belgische leger zou vrijdag nog een zestigtal personen repatriëren. Het vliegtuig zou vrijdag omstreeks 20.45 uur landen op Melsbroek, aldus de woordvoerder van Defensie.

Daarnaast zou een twintigtal Belgen Ivoorkust verlaten aan boord van een Nederlands vliegtuig dat via Dakar (Senegal) naar Eindhoven vliegt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud