Enkel familie Arafat krijgt inzage medisch dossier

(belga) - Ondanks de toenemende druk van de Palestijnse Autoriteit is Frankrijk niet van plan informatie over de doodsoorzaak van de overleden Palestijnse president Yasser Arafat bekend te maken. Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Michel Barnier, hebben alleen de naaste familieleden van de overleden president recht op inzage in zijn medisch rapport.

De Palestijnse overgangspresident, Rauhi Fattuh, eiste dat Parijs de inhoud van het rapport bekend zou maken. Arafats gewezen lijfarts, de Jordaniër Aschraf el Kurdi, vroeg om een autopsie op het lichaam van Arafat.

Yasser Arafat overleed vorige donderdag op 75-jarige leeftijd in het militair ziekenhuis Percy nabij Parijs. Een officiële mededeling over de doodsoorzaak is er nooit gekomen. Veel Palestijnen denken daarom dat Arafat vergiftigd werd.

Volgens het Franse recht hebben alleen de naaste familieleden van een overledene recht op informatie over de doodsoorzaak. 'De familie van Arafat heeft vervolgens de vrijheid om met die informatie te doen wat ze wil', zei Barnier nog.

Voor Arafats hoofdkwartier in Ramallah hebben zich intussen honderden jongeren verzameld. Ze dragen spandoeken met de woorden: 'Wie heeft onze vader gedood?'. Volgens het Israëlische persagentschap Itim willen de Palestijnen een museum oprichten ter ere van de overleden president.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud