EU stelt handelssancties tegen VS uit

(tijd-nieuwslijn) - Er komen voorlopig geen EU-handelssancties tegen de VS. De Europese Unie wacht nog enkele maanden vooraleer hogere importheffingen in te voeren op Amerikaanse producten. Dat beslisten de EU-ministers van Buitenlandse Zaken maandag.

Washington verhoogde de invoertarieven voor staalproducten in maart. De EU meent dat de verhoging van de staaltarieven Europa recht geeft op compensaties, wat neerkomt op lagere invoertarieven voor andere Europese producten. Als die compensaties er niet komen, dreigt de EU handelssancties te treffen tegen de VS.

De EU willen de VS meer tijd geven om Europa compensaties aan te bieden en sommige EU-staalproducten vrij te stellen van de hogere heffingen. Daarom wacht de Commissie tot midden juli om een rapport op te stellen over de compensaties en vrijstellingen die de VS aanbieden. Als die onvoldoende blijken, worden vanaf 1 augustus sancties van kracht. Als er schot zit in de onderhandelingen over compensaties en vrijstellingen, wacht de EU tot midden oktober om te beslissen of ze sancties treft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud