EU wil meer geld voor groene energie

©Joost van den Broek/Hollandse Hoogte

Zowel overheden als de privésector moeten de komende tien jaar een pak meer geld investeren in de ontwikkeling van duurzame koolstofarme technologie. Op die manier moet een brede toepassing van die technologie versneld worden. Dat vindt het Europees Parlement.

(belga) - In de routekaart voor hernieuwbare energie van de Europese Commissie is vastgelegd dat het aandeel van hernieuwbare energiebronnen tegen 2020 twintig procent moet bedragen van de totale hoeveelheid verbruikte energie in de EU.

In een aangenomen resolutie van de sociaaldemocratische, liberale en groene fracties zegt het Europees Parlement nu dat openbare én particuliere 'belanghebbenden' onmiddellijk meer geld moeten uittrekken om die doelstelling te halen.

'In het licht van de economische crisis moeten investeringen in nieuwe technologieën die het meeste uitzicht op nieuwe banen bieden, prioriteit krijgen', luidt het. 'Dit zal leiden tot het ontstaan van nieuwe markten en nieuwe inkomstenstromen en zal een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de economie en het concurrentievermogen van de EU.'

Van de Europese Investeringsbank (EIB) verwacht het parlement dat hij meer kredietgaranties voor energieprojecten verstrekt. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud