EU wil op Internationaal Energie Forum met één stem spreken

(belga) - EU-Commissaris Andris Piebalgs, verantwoordelijk voor Energie, zal zaterdag en zondag aan het Internationaal Energie Forum (IEF) deelnemen. Hij wil er aantonen dat de Europese Unie in internationale energiekwesties met één stem kan spreken, zo zei zijn woordvoerder vrijdag tijdens een persontmoeting. Ook de Belgische minister voor Energie Marc Verwilghen zal aan het IEF dat in Doha (Qatar) plaatsvindt, deelnemen.

Het IEF is een tweejaarlijkse bijeenkomst waar ministers van zo'n 70 landen de internationale energiesituatie bespreken. Het vorige IEF vond twee jaar terug in Amsterdam plaats. Naast de OPEC-landen en alle grote OESO-landen zullen ook ongebonden landen als Rusland, China en India aanwezig zijn. Ook internationale organisaties als de OPEC en het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zijn present.

Piebalgs is ervan overtuigd dat de Unie nu met één stem kan spreken. Er is het Groenboek van 8 maart en er zijn de slotconclusies van de Europese Raad. Daar praatten de regeringsleiders lang over de energieproblematiek en Piebalgs meent dat er nu een solide basis bestaat om eensgezind te kunnen optreden.

Op de agenda van het 10e IEF staan onder meer: de toekomstige brandstofvoorziening, investeringen in de energieketen, toegang tot energie en partnerschap.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud