Advertentie

Europa roept op tot staakt-het-vuren

De Hoge Vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de EU, Javier Solana, heeft zaterdag opgeroepen tot een onmiddellijk "staakt-het-vuren" in Gaza, waar Israël zaterdag luchtaanvallen uitvoert.

(belga) - Dat meldt een van zijn woordvoerders aan het Franse persagentschap AFP. Ook Moskou en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben al opgeroepen het geweld te staken.

"We zijn bezorgd over de gebeurtenissen in Gaza", verklaarde de woordvoerder.

"We roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en vragen aan iedereen de grootste terughoudendheid. Alles moet gedaan worden om de wapenstilstand te herstellen", voegde hij eraan toe.

Ook Moskou riep zaterdag op het geweld te staken. Rusland vroeg Israël de "operatie van omvang" tegen Gaza stop te zetten en vroeg Hamas op te houden met raketaanvallen op Israël, aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken in een mededeling.

Een gelijkaardig geluid bij de Franse president Nicolas Sarkozy. In een mededeling van het presidentschap riep hij op tot de onmiddellijke stopzetting van de Israëlische bombardementen en de raketaanvallen van Hamas.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud