Europa trekt 16 miljoen euro extra uit voor Congolese verkiezing

Louis Michel, Europees commissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire hulp, trekt 16 miljoen euro extra uit voor de financiering van de verkiezingen in de Democratische Republiek Congo.

(belga) Met een totale bijdrage van 165 miljoen euro is de Europese Commissie de belangrijkste steunverlener voor het verkiezingsproces in dat land.

'Op 30 juli jongstleden heeft het Congolese volk door zijn massale stembusgang en zijn voorbeeldig gedrag de bestuurders en de politieke leiders van het land een belangrijke les in democratie en burgerzin gegeven. De betreurenswaardige gebeurtenissen na de voorlopige bekendmaking van de resultaten doen geenszins afbreuk aan de symbolische waarde van deze belangrijke stap in de geschiedenis van Congo. In het vooruitzicht van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 29 oktober spoor ik beide kandidaten aan de verkiezingsuitslag te aanvaarden en onvoorwaardelijk te respecteren', aldus Louis Michel.

Europa heeft nu al in totaal 165 miljoen euro geschonken voor de Congolese verkiezingen. Voor humanitaire hulp is dit jaar 50 miljoen voorzien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud