Europese wijk Brussel zet de bloemetjes buiten

(belga) - De Europese instellingen in Brussel openen zaterdag hun deuren naar aanleiding van de uitbreiding van de Europese Unie met tien nieuwe lidstaten. Ook op andere plaatsen in de Europese wijk rond het Schuman-plein vinden activiteiten plaats. Vanaf elf uur is er een feest in het Jubelpark en stijgen 's avonds heteluchtballonnen op.

Tussen 10 en 18 uur kunnen nieuwsgierigen een kijkje gaan nemen in de gebouwen van de Commissie, het Parlement, de Raad van Ministers en het Comité van de Regio's. In het parlementsgebouw aan de Wiertzstraat vindt een fototentoonstelling over Europa plaats, terwijl de Europese Commissie in haar gebouwen aan de Oudergemlaan een aantal standjes posteert waar de nieuwe lidstaten voorgesteld worden en een aantal ludieke activiteiten voor de kinderen op touw zet.

Het Leopoldpark vormt het decor voor een markt met traditionele ambachten, folkloristische groepen en artiesten uit nieuwe lidstaten. In het Jubelpark organiseren jonge Europese landbouwers een markt en wordt een kinderdorp opgezet. Ook in de omliggende straten wordt animatie voorzien.

Het Brusselse feest rond de EU-uitbreiding gaat reeds vrijdagavond van start. In het Jubelpark geeft eerste minister Guy Verhofstadt een toespraak en stijgen een aantal luchtballonnen op. Als symbool voor de uitbreiding tot 25 lidstaten wilden de organisatoren oorspronkelijk 25 luchtballonnen inzetten, maar dat aantal is om veiligheidsredenen teruggeschroefd tot 19.

Alle informatie over de feestelijkheden naar aanleiding van de EU-uitbreiding staat op http://europa.eu.int/eday_en.htm

21400674

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud