Advertentie

Frans begrotingstekort tussen 7 en 7,5%

Eric Woerth (Foto EPA) ©EPA

Het begrotingstekort in Frankrijk zal dit jaar tussen 7 en 7,5 procent van het bbp bedragen en waarschijnlijk ook volgend jaar van diezelfde grootteorde zijn. Dat verklaarde Frans minister van Begroting Eric Woerth zondag tijdens een radio-uitzending.

(belga) - Het Franse overheidstekort 'zal in 2009 tussen 7 en 7,5 procent van het bbp liggen en dat tekort zal waarschijnlijk hetzelfde zijn in 2010', zei Woerth. Dat komt volgens hem overeen met 140 miljard euro.

Eerder deze week gaf de minister al toe dat het tekort van dit jaar wellicht hoger dan 6 procent van het bbp zou liggen. De regering had het tot nu toe steeds over een deficit van 5,6 procent.

'Engeland zal rond de 10 procent liggen, Spanje zal rond de 10 procent uitkomen en de Verenigde Staten zullen op ongeveer 12 procent afsluiten', vededigde Woerth zich.

Woerth wees er nog op dat het tekort van de sociale zekerheid volgend jaar ongeveer 30 miljard euro zal bedragen als gevolg van de voortdurende crisis. Dit jaar zou het budget van de sociale zekerheid meer dan 20 miljard euro in het rood gaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud