Frans-Russische akkoorden zijn meer dan 10 miljard dollar waard

Frankrijk en Rusland hebben akkoorden gesloten rond transport en luchtvaart, voor een totaal bedrag van meer dan 10 miljard dollar. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag gezegd na een topontmoeting met zijn Franse ambtgenoot Jacques Chirac en de Duitse kanselier Angela Merkel.

(foto belga) Vladimir Poetin en Jaques Chirac

(tijd) - Vrijdag werden bilaterale akkoorden ondertekend, aldus Poetin. De Russische president benadrukte dat 'deze documenten ons in staat stellen om projecten rond transportinfrastructuur op te zetten'.

Er werd onder meer een akkoord van 'algemene samenwerking' getekend tussen het Franse en het Russische ministerie van Infrastructuur, net als een protocolakkoord tussen Rusland en de Franse groep Vinci over de bouw van een autosnelweg tussen Moskou en Sint-Petersburg.

De samenwerking met Parijs en Berlijn 'inzake industrie en energie' is voor Moskou 'prioritair', zo luidde het nog.'Rusland is geĆÆnteresseerd in erg nauwe banden inzake geavanceerde technologie, lucht- en ruimtevaart en creatie van moderne infrastructuur. We hebben over lucht- en ruimtevaart gesproken in het kader van concrete projecten', aldus Poetin.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud