Advertentie

Gaza-bestand geschonden door beide partijen

Palestijnse militanten hebben dinsdag het vuur geopend op Israëlische soldaten in de Gazastrook en hebben raketten afgevuurd op Israël.

(belga) - Het zijn schendingen van het broze bestand dat in de nacht van zaterdag op zondag is ingegaan, zo heeft de gezaghebbende krant Haaretz op haar website zonder bronvermelding bericht. Palestijnse medische bronnen gewagen van het doodschieten van een Palestijnse boer in Gaza door het Israëlische leger.

Bij de twee incidenten waarvan één nabij de grensovergang Kissoefim, raakten geen soldaten gewond. Bij een van de twee incidenten hebben de Israëli's teruggeschoten.

Militante Palestijnen hebben ook acht mortiergranaten op Israël afgevuurd, aldus Haaretz dat eraan toevoegt dat de Israëlische luchtmacht van haar kant een plaats heeft gebombardeerd vanwaar zo'n projectiel is gelanceerd.

Volgens Palestijnse medische bronnen heeft het Israëlische leger nabij Jabaliya, in het noorden van de Gazastrook, niet ver van de grens met Israël, een Palestijnse boer doodgeschoten. Door het Franse persbureau AFP gevraagd heeft het Israëlische leger gezegd "niets af te weten" van geschut in die sector.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud