Geen kandidaten om raadgever Bush te worden inzake conflict Irak

De Amerikaanse president George W. Bush heeft momenteel alle moeite van de wereld om iemand te vinden om de oorlogen in Irak en Afghanistan te superviseren. Verschillende generaals hebben de functie al afgewezen, zo schrijft de Washington Post woensdag.

(belga) Het Witte Huis wil de nieuwe functie in het leven roepen om naar eigen zeggen een betere coördinatie te verzekeren tussen de burgerlijke en militaire aspecten bij de twee conflicten. Volgens de krant zou diegene die de functie krijgt ook beslissingen kunnen doordrukken bij het Pentagon en andere departementen die bij de conflicten betrokken zijn.

Hoewel het gaat om een functie als raadgever van de president, een van de belangrijkste posten binnen het Witte Huis, is er een 'ernstig' gebrek aan kandidaten. 'Het grootste probleem is dat de regering Bush niet echt weet waar ze naartoe wil', zegt generaal-op-rust John Sheehan, die al bedankte voor de functie.

Volgens hem blijven vice-president Dick Cheney en zijn bondgenoten meer macht hebben in het Witte Huis dan diegenen die een oplossing willen om de Amerikaanse troepen uit Irak terug te trekken. 'Dus liever dan de functie te aanvaarden, een maagzweer te krijgen en uiteindelijk ontslag te nemen, heb ik beslist om het aanbod af te slaan', aldus Sheehan in de Washington Post.

Twee andere generaals volgden zijn voorbeeld. De vergeefse zoektocht weerspiegelt het gebrek aan vertrouwen en geloofwaardigheid in de regering Bush inzake conflicten en dan vooral het conflict in Irak, besluit de krant.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud