'Geen sporen van vergiftiging bij Yasser Arafat' - update

(belga) - Bij de toxicologische onderzoeken die in Frankrijk werden uitgevoerd op de overleden Palestijnse president Yasser Arafat zijn geen sporen van vergiftiging teruggevonden. Dat heeft Arafats neef, Nasser al-Qidwa, maandag verklaard in Parijs. Toch sluit de man niet uit dat Arafat overleed aan de gevolgen van een vergiftiging.

'De Franse dokters hebben toxicologische onderzoeken uitgevoerd en er werden geen sporen van een bekend gif gevonden', aldus al-Qidwa. 'We hebben geen enkel bewijs dat hij werd vergiftigd, maar we kunnen het niet uitsluiten. We hebben geen bewijs, maar ook geen tegenbewijs', zo klonk het nog.

Sinds de dood van de Palestijnse leider op 11 november circuleren er hardnekkige geruchten in de Palestijnse en Arabische wereld dat Arafat werd vergiftigd door Israël.

Al-Qidwa, die ook Palestijns ambassadeur bij de Verenigde Naties is, verklaarde voorts dat hij het medisch dossier maandagmorgen had gekregen van de dienst Gezondheid van het Franse leger. Het document ook meer dan vijf honderd röntgenfoto's.

Al-Qidwa maakt het rapport nu over aan de Palestijnse Autoriteit. 'Yasser Arafat behoort niet toe aan een persoon of een familie, maar aan de gehele Palestijnse bevolking. Ik zal het rapport overmaken aan de Palestijnse Autoriteit en een comité dat werd aangeduid om het dossier te bestuderen', zo klonk het nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud