Advertentie

Geithner wil snel en krachtig optreden

Timothy Geithner - Foto Reuters

Timothy Geithner, de voorgedragen nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, heeft woensdag op de eerste volledige dag van het presidentsschap van Barack Obama, gepleit voor een sterk optreden om de recessie in de VS te bestrijden.

(tijd) - Geithner vraagt ook om de 700 miljard dollar van het reddingsplan van de vorige regering anders aan te wenden.

'Onze test zal zijn om met kracht, snelheid en zorg op te treden om onze economie weer op de rails te krijgen', zo zegt Geithner in de toespraak die hij woensdag houdt voor de senaatscommissie die over zijn aantreden als minister van Financiën beslist.

Volg live de hoorzitting in de senaatscommissie:

 

 

Geithner benadrukt daarin ook de noodzaak voor een hervorming van het bestaande bailout-plan. 'Dat moet vooral de kredietstromen richting consumenten en bedrijven garanderen', zegt Geithner. Meer details over de manier waarop dat moet gebeuren bleef Geithner schuldig.

Geithner, nog steeds voorzitter van de Fed van New York, vraagt ook dat consumenten en investeerders beter beschermd worden in het financiële systeem en dat beleidsmakers effectiever kunnen optreden om een nieuwe crisis in de toekomst te kunnen omzeilen.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud