Gewapende groepering ontvoert drie VN-medewerkers in Kaboel

(belga) - Drie medewerkers van de Verenigde Naties zijn donderdag ontvoerd in de Afghaanse hoofdstad, Kaboel. De leider van een gewapende groepering die zich het 'Moslimleger' noemt, heeft bij de Arabische nieuwszender al-Jazeera de ontvoering opgeëist.

In een verklaring aan een correspondent van al-Jazeera in Kaboel liet de leider van de groepering, Akbar Agha, weten dat 'de strijders van het Moslimleger de drie VN-medewerkers ontvoerden'. Agha zei niet wat de motieven van de ontvoering zijn.

De drie buitenlandse VN-medewerkers werden donderdagmorgen ontvoerd toen hun VN-voertuig aankwam bij hun bureau in het westen van Kaboel. Gewapende mannen dwongen de drie in een zwarte terreinwagen te stappen, nadat ze de chauffeur van de VN-wagen hadden geslagen. De chauffeur werd niet ontvoerd en hij kon alarm slaan, aldus een VN-verantwoordelijke in Kaboel.

Onder de drie VN-medewerkers zouden zich een Ierse en een Kosovaarse vrouw bevinden, zo meldt dezelfde bron. De derde persoon is een man wiens nationaliteit nog niet bevestigd kon worden, maar volgens verschillende bronnen (waaronder ook Akbar Agha) zou het gaan om een Filipijn.

Volgens een woordvoerder van de groepering, Ishaq Manzour, is de 'al-Choura (raad) momenteel bijeen om te beslissen over het lot van de drie gijzelaars'. Nog volgens Al-Jazeera zouden na deze vergadering ook 'de namen, nationaliteiten en eisen van het Moslimleger worden aangekondigd'.

Een woordvoerder van de internationale troepenmacht in Afghanistan, ISAF, verklaarde dat er momenteel met helikopters wordt gezocht naar de gijzelaars en gijzelnemers. Bovendien dreef de ISAF het aantal patrouilles op.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud