Advertentie
Advertentie

Gewonden bij inslag obussen bij VN en media

Bij een Israëlische raid op een gebouw in Gaza-stad waar een reeks internationale en Arabische media zijn gevestigd, zijn twee Palestijnse cameralui gewond geraakt, zo hebben getuigen gemeld. Ook het gebouw van de VN-hulporganisatie UNRWA en een ziekenhuis is getroffen.

(belga) - De Israëlische raid viseerde het gebouw al-Shoeroek waar er kantoren zijn van het Britse persbureau Reuters, de televisiestations Fox, Sky en RTL, alsmede van Arabische media zoals de zenders al-Arabiya en MBC. Twee journalisten, werkzaam voor de televisiezender van Aboe Dhabi, raakten gewond.

Door Israëlische tanks afgevuurde obussen sloegen ook in in het hoofdkwartier van de VN in Gaza en van waaruit de VN-hulporganisatie voor de Palestijnse vluchtelingen UNRWA opereert, aldus een woordvoerder van de organisatie. Drie medewerkers raakten gewond, terwijl ook een nabije vuurhaard naar het gebouw toekomt. Daar liggen grote hoeveelheden brandstof opgeslagen, om de hulporganisaties toe te laten hun werk te doen. De VN hebben alle hulp in het gebied opgeschort.

Het Israëlische leger had niet meteen commentaar. In gesprekken met de VN beloofden de troepen van de joodse staat vorige week de neutraliteit van de volkerenorganisatie en de veiligheid van de medewerkers te zullen respecteren.

In een ziekenhuis in Gaza is brand uitgebroken na de inslag van een Israëlische obus, aldus getuigen en verantwoordelijken van de gezondheidsinstelling.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud