Gijzelaars FARC komen ook zondag niet vrij

©EPA

De vrijlating van de drie gijzelaars van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC is zondag opnieuw uitgesteld. De FARC heeft de ontmoetingsplaats nog niet aangegeven, heeft de coördinator van de missie zondag bekendgemaakt.

(belga) -Aanvankelijk was gezegd dat drie personen vrijdag zouden worden vrijgelaten. Het gaat om Consuelo Gonzalez (57), ex-parlementslid, Clara Rojas (44), medewerkster van ex-presidentskandidate Ingrid Betancourt, en Rojas' driejarige zoon.

Zaterdag waren vanuit de Venezolaanse hoofdstad Caracas de internationale gezanten vertrokken naar Villavicencio. In die Colombiaanse stad zouden twee helikopters vertrekken om de gijzelaars op te halen.

De Venezolaanse president Hugo Chávez is de organisator van de operatie. Naast andere getuigen van de operatie neemt ook de Amerikaanse filmmaker Oliver Stone deel. 'Het is ongelofelijk. Ik heb nog nooit aan zo'n operatie deelgenomen', zei de regisseur na zijn aankomst in Venezuela. Chávez ontving Stone in militair uniform.

Eerst stond de vrijlating van de drie Venezolaanse gijzelaars van de Colombiaanse FARC-rebellen vrijdag op het programma. Dat is wegens veiligheidsredenen niet doorgegaan. Het internationale Rode Kruis verklaarde vrijdag om veiligheidsredenen 's nachts geen operaties uit te voeren.

Foto (EPA): De Amerikaanse regisseur Oliver Stone (links) en de Venezolaanse president Hugo Chávez.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud