Gordon Brown belooft Britten economische stabiliteit in 2008

©AFP

De Britse premier Gordon Brown belooft om in 2008 economische stabiliteit te garanderen in Groot-Brittannnië. Dat staat in zijn nieuwjaarsboodschap die zondag werd gepubliceerd.

(belga) - 'Onze sterke economie is de basis. We zullen in 2008 met vastberadenheid voortgaan op de weg van de stabiliteit, ondanks de financiële woeligheid op mondiaal vlak', zegt Brown.

'De wereldwijde kredietcrisis die is begonnen in de Verenigde Staten is momenteel de meest actuele uitdaging voor elke economie en het is van het hoogste belang die crisis te herstellen', verklaarde de Britse premier. Het vertrouwen van de Britten in de stabiliteit van hun banksysteem heeft een serieuze deuk gekregen na de problemen bij Northern Rock.

Op 13 september trok die bank aan de alarmbel, waardoor er een golf van paniek ontstond bij de Britse spaarders. Zij trokken massaal naar de bank om hun geld af te halen.

'Maar zoals we het hoofd hebben geboden aan de Aziatische crisis, de Amerikaanse recessie, het einde van de internetbubbel en de verdrievoudiging van de olieprijzen, zullen we ook het hoofd bieden aan deze nieuwe uitdaging door onze vaste wil om de stabiliteit te behouden en de inflatie laag te houden', besloot de eerste minister.

Foto (AFP): De Britse premier, Gordon Brown.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud