'Griekenland heeft geen hulp nodig'

foto epa

De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, beklemtoonde zondag nogmaals dat Griekenland geen financiële steun nodig heeft. De kwestie-Griekenland staat volgens haar trouwens niet op de agenda van de EU-top later deze week.

(tijd) - Merkel deed haar uitspraken in een interview met de radiozender Deutschlandfunk. Zij waarschuwde de leiders van andere EU-landen dat ze de financiële markten niet op het verkeerde been mogen zetten door 'valse verwachtingen' te scheppen. Ze mogen niet de indruk wekken dat er later deze week een beslissing wordt genomen over hulp aan Griekenland. Volgens de sterke vrouw van Duitsland moet Griekenland zelf zijn problemen oplossen. Daarmee legt ze oproepen van andere Europese leiders aan Duitsland om het Zuid-Europese land sterker te steunen, naast zich neer.

De Financial Times hield zopas, samen met Harris, een enquête onder haar Duitse lezers en daaruit blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Duitsers gekant is tegen het verlenen van financiële steun aan Griekenland. Bovendien vindt bijna een derde van de Duitsers dat de Grieken moeten verzocht worden uit de eurozone te stappen.

Voorts hebben de Duitsers nog altijd heimwee naar hun 'mark': zowat 40 procent vindt dat het Duitsland beter af zou zijn buiten de eurozone.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud