Groepering Al Zarqawi meldt onthoofding Iraakse officieren

(belga) - De terreurgroepering al Tawhid wal Jihad (Eenheid & Heilige Oorlog) van de Jordaniër Aboe Mussab Al Zarqawi heeft laten weten twee officieren van de Iraakse inlichtingendiensten te hebben onthoofd. Dat gebeurde in een video die woensdag te zien was op een islamitische website.

Op de beelden is te zien dat gewapende en gemaskerde mannen het hoofd afsnijden van de twee officieren. Op de achtergrond hangt een vlag van al Tawhid wal Jihad.

De Iraakse interimpremier Iyad Allawi heeft intussen aan de inwoners van het soennitische rebellenbastion Fallujah gevraagd om Al Zarqawi uit te leveren. Dat zei hij voor leden van de Iraakse Nationale Raad, die als overgangsparlement fungeert tot de voor begin 2005 voorziene verkiezingen. 'Doen ze dat niet, dan zou er een grootschalige operatie kunnen volgen', klonk het dreigend.

De overgangsregering-Allawi en de Amerikanen willen opnieuw de controle verwerven over de rebellenbastions in Irak. Dat moet het mogelijk maken de verkiezingen zoals gepland te laten plaatsvinden in januari volgend jaar.

22174573

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud