Grote manifestaties tegen oppositie in Iran

Het centrum van Teheran wordt ingenomen door aanhangers van het regime (AFP) ©AFP

In Iran zijn woensdag honderdduizenden regeringsaanhangers de straat opgetrokken om tegen de oppositie te betogen. De betogingen werd georganiseerd door de staat. Er waren manifestaties in hoofdstad Teheran, maar ook in andere steden, berichtte de door de overheid gecontroleerde televisie.

(belga) - Drie dagen na het bloedige geweld tussen tegenstanders van de regering en de veiligheidsdiensten, waarbij acht doden vielen, kwamen alleen al in Teheran tienduizenden regeringsaanhangers samen. Volgens onbevestigde berichten wilden ze voor een kantoor van oppositieleider Mir Hossein Moussavi in Teheran in zitstaking gaan, tot de politicus opgepakt werd.

Bij de manifestaties riepen de betogers 'Dood aan Moussavi'. Ook werd 'Weg met de VS, Israël en Groot-Brittannië' gescandeerd. De regeringsaanhangers eisten dat justitie hen zou toelaten om zich te wreken op aanhangers van de oppositie. Door deel te nemen aan protesten vorige zondag bij de Asjoera-feestelijkheden zouden ze het heilige feest ontheiligd hebben.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud