Haïti heeft dringend financiële hulp nodig

Een Haïtiaanse landbouwster ©REUTERS

Haïti is door de wereldwijde financiële crisis en vier verwoestende orkanen vorig jaar nog dieper in de armoede weggezonken en heeft volgens VN-rapporten dringend financiële hulp nodig. De VN-gezant voor Haïti, Hedi Annabi, lanceerde maandag in New York een oproep aan de internationale gemeenschap om het armste land van de westelijke hemisfeer overeenkomstig te ondersteunen.

(belga) - Haïti is voor levensmiddelen voor zijn bevolking, geld voor zijn scholen, de infrastructuur en de energievoorziening op de internationale gemeenschap aangewezen, zei Annabi aan de VN-Veiligheidsraad tijdens een eendaags overleg ter voorbereiding van een donorconferentie voor Haïti komende dinsdag 14 april in Washington.

De vier orkanen hebben bijna 800 mensen het leven gekost en schade voor meer dan een miljard dollar veroorzaakt, zei Annabi aan de Raad. Door de globale financiële crisis heeft het land ook 14 procent van alle inkomsten verloren, die Haïtiaanse arbeidskrachten in het buitenland verdienen en naar hun families thuis opsturen. Daarbij bestaat er na vele jaren van onrust en geweld dankzij de vredesmissie MINUSTAH nu eindelijk hoop op stabiliteit en een vreedzame toekomst voor de Caraïbische staat, zei Annabi tot slot.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud