Hamas bestormt presidentiële garde

Strijders van de radicaal-islamitische beweging Hamas hebben zondagochtend een opleidingsbasis van de presidentiële garde van de Palestijnse president Mahmoed Abbas bestormd.

(belga) Daarbij kwam een lid van deze garde om het leven, zo meldden Israëlische media onder aanhaling van bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten. Er vielen ook drie gewonden.Volgens de Palestijnse televisie waren de belagers strijders van de Hamas-beweging van premier Ismail Haniyeh.

Kort voor de aanslag sneden de strijders de stroomtoevoer voor de basis en verschillende nabijgelegen huizen af, aldus de garde. Na een hevig vuurgevecht van ongeveer 20 minuten vluchtten de Hamas-strijders voor de oprukkende versterking van de presidentiële garde.De Palestijnse president Mahmoed Abbas besliste zaterdag vervroegde verkiezingen te houden in de Palestijnse gebieden om uit de politieke impasse te raken. Hamas wees die beslissing af als een "staatsgreep" tegen de Hamas-regering van Haniyeh. Bij gewapende conflicten tussen Hamas en Fatah viel zaterdag al een dode en raakten 18 Palestijnen gewond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud