Advertentie
Advertentie

Honderdduizenden pelgrims beginnen aan hadj

©Photo News

Honderdduizenden pelgrims zijn zaterdag onder strenge bewaking naar de vallei van Mina, nabij Mekka, getrokken voor een dag van gebed en bezinning bij het begin van de hadj.

(belga) - De pelgrims, gekleed in twee witte niet-genaaide gewaden, wandelen of rijden met de bus een tiental kilometer tussen de vallei van Mina en Mekka.

De Saoedische autoriteiten kondigden officieel aan dat 1,7 miljoen buitenlandse moslims dit jaar zullen deelnemen aan de hadj, terwijl volgens de lokale media het totale aantal pelgrims, Saoedi's en inwoners van het koninkrijk inbegrepen, rond de drie miljoen zou kunnen liggen.

Er zijn zowat 100.000 veiligheidsmensen ingezet om ongelukken en aanslagen te vermijden. In totaal zijn er 24 veldhospitalen met 4.000 bedden ter beschikking, alsook 140 verzorgingscentra, 150 ziekenwagens en 11.000 personeelsleden, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Bovendien cirkelen Amerikaanse helikopters van het type S-92, uitgerust met de modernste apparatuur, in de lucht om het geheel te surveilleren.

Zondag trekken de pelgrims naar de berg Arafat, waar ze lang zullen bidden en God om vergeving zullen vragen.

De hadj is een van de vijf pijlers van de islam die elke moslim, indien hij er de middelen voor heeft, volgens de Koran één keer in zijn leven moet uitvoeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud