Advertentie

'Ik ging moeilijke beslissingen niet uit de weg'

Foto Bloomberg

Tijdens zijn laatste toespraak als president van de Verenigde Staten heeft Georges W. Bush stilgestaan bij de gebeurtenissen tijdens zijn acht jaar durende presidentschap. De president wees erop dat de beslissingen die hij nam, veiligheid hebben gebracht in zijn land. Hij wees erop dat hij geen moeilijke beslissingen uit de weg ging.

(belga) - Georges W. Bush waarschuwde dat het terrorisme het belangrijkste gevaar blijft voor de bevolking. Hij uitte zijn tevredenheid dat er sinds 11 september 2001 geen aanslagen meer gebeurden op het Amerikaanse grondgebied. Volgens de president was zijn land de enige natie dat de weg naar vrijheid en democratie in de wereld kon leiden. Hij beklemtoonde daarbij dat de VS zich niet mag laten afglijden tot isolationisme en protectionisme om haar doelen te bereiken.

De huidige president verlaat het Witte Huis midden de zwaarste recessie in decennia en midden de oorlogen in Irak en Afghanistan. 'Ik heb mijn geweten gevolgd en gedaan wat ik dacht dat juist was', sprak Bush. 'U mag sommige van mijn beslissingen betwisten maar ik hoop dat je kan aanvaarden dat ik de wilskracht had om de moeilijke beslissingen te nemen.'

Georges W. Bush wensten zijn opvolger Barack Obama geluk. Zijn aantreden zal volgens de uittredende president een moment zijn van hoop en trots voor de hele natie. Dinsdag wordt Barack Obama als nieuwe president geïnstalleerd.

Het Witte Huis biedt op zijn website verschillende boeken aan met een overzicht van Bush' carrière, hoogtepunten en beslissingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud