Advertentie

IMF geeft Argentinië uitstel van betaling

(belga) - Argentinië hoeft het IMF, het Internationaal Monetair Fonds, een bedrag van USD 985 miljoen pas over een jaar terug te betalen. Het IMF heeft dat besloten om het economisch geteisterde land tegemoet te komen. Het geld had woensdag moeten zijn betaald.

Argentinië had zelf om het uitstel gevraagd. IMF-directeur Horst Köhler verklaarde maandag dat de economische situatie van Argentinië uiterst moeilijk blijft, hoewel in enkele sectoren de achteruitgang wat minder snel zou kunnen gaan. Voorlopige cijfers geven volgens hem aan dat de industriële productie in het tweede kwartaal is aangetrokken.

Argentinië heeft maandag wel USD 550 miljoen terugbetaald aan de Interamerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB). Volgens de Argentijnse minister van Economische Zaken, Roberto Lavagna, is dat gedaan om te voorkomen dat die bank het land in gebreke zou stellen en dat andere ontwikkelingsinstellingen hetzelfde zouden doen.

Lavagna verklaarde dat het geld uit "geschikte bronnen" is gehaald. Vermoedelijk is de deviezenreserve van de centrale bank aangesproken. Die reserve bevat nu minder dan USD 9 miljard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud