‘Impact Amerikaans herstelplan heeft tijd nodig'

David Axelrod

Het economisch herstelplan van de VS, goed voor 787 miljard dollar, zal geen onmiddellijk effect hebben op de economie, zo erkent David Axelrod, de politieke strateeg achter president Barack Obama. Volgens hem wint de recessie in de VS nog aan belang en zal het even duren eer de impact van het plan opduikt in de statistieken en voelbaar wordt in de economie.

(tijd) - Het Congres keurde het herstelplan in alle verdeeldheid goed. Slechts drie Republikeinse senatoren steunden het plan van Obama. Volgens de president is het  ‘een belangrijke mijlpaal op de weg naar ons herstel'.

Obama zal het plan dinsdag in Denver ondertekenen. Het zal nog een maand duren eer de overheidsfondsen effectief in de economie terecht komen. Vele economisten vrezen dat het herstelplan nauwelijks of geen impact zal hebben in 2009.

Ook David Axelrod waarschuwde dat het enige tijd kan duren vooraleer het herstelplan invloed zal hebben op de economie. ‘Er zullen snel tekenen van nieuwe activiteit komen, maar het gaat even duren voor dat te zien is in statistieken.

Na een financieel reddingsplan en een economisch herstelplan, richt de Amerikaanse president zich op de woningmarkt. Obama zal op 18 februari zijn plannen voor de woningmarkt bekend maken. De president wil het aantal gedwongen verkopen terugdringen. Het gaat om een investering van 50 tot 100 miljard dollar.

JV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud