India voert succesvolle test uit met Agni III raket

India heeft donderdag een test met zijn krachtigste ballistische raket succesvol afgerond. De raket is geschikt voor nucleaire ladingen en kan doelwitten in China bereiken. Dat meldt het ministerie van Defensie.

De Agni III is de nieuwste ballistische raket van India. Op de foto een Agni II-raket - foto belga

(belga) - De raket Agni III, met een bereik van meer dan 3.000 kilometer, werd gelanceerd van op Wheeler Island, in de oostelijke staat Orissa. De raket vertrok verticaal en steeg tot 90 kilometer, om dan naar aarde terug te keren en het vooropgestelde doelwit nabij het Indiase eiland Car Nicobar in de Golf van Bengalen te treffen.

Indiase defensiespecialisten noemden de test een "belangrijke stap". "Het wapen met een gewicht van 48 ton en een lengte van 16 meter heeft tijdens de vlucht van 15 minuten alle doelstellingen gehaald", aldus het ministerie van Defensie.

De eerste test van de raket was in juli 2006 mislukt, toen de Agni III, genoemd naar de Indische god van het vuur, zijn doelwit niet haalde en in zee stortte.

"Het onderzoeksteam is tevreden dat de problemen van de vorige test begrepen en verholpen zijn", voegde het ministerie van Defensie eraan toe.

Buurlanden China en Pakistan beschikken beide over kernraketten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud