Indiase minister van Binnenlandse Zaken stapt op

De Indiase minister van Binnenlandse Zaken Shivraj Patil heeft zondag zijn ontslag ingediend naar aanleiding van de aanslagen in Mumbai. Dit heeft de Indiase televisiezender NDTV gemeld. De minister zei dat hij met het ontslag zijn "morele verantwoordelijkheid" wil opnemen voor de aanslagen.

(belga) - Patil lag zwaar onder vuur in de media omdat hij de binnenlandse veiligheid niet heeft verzekerd. Hij heeft daarom al zaterdag op een meeting van de Congresspartij zijn verantwoordelijkheid opgenomen en later zijn ontslag ingediend bij eerste minister Manmohan Singh. Die heeft het ontslag nog niet aanvaard, aldus het Indiase persbureau IANS.

Pas zaterdag hebben de veiligheidstroepen een einde gemaakt aan het drama in het Taj Mahalhotel in het vroegere Bombay. Volgens de jongste officiële balans heeft de terreur aan minstens 183 mensen het leven gekost en vielen er ook 239 gewonden.

Vier dagen na de aanslag op een orthodox joods centrum in Mumbai zijn nog niet alle negen lijken geïdentificeerd, aldus de Israëlische radio. Er zijn slechts namen van zes doden bekend.

De Britse acteur Joey Jeetun, die in een documentaire de rol heeft gespeeld van een kamikaze bij de aanslagen in Londen in 2005, is tijdelijk als verdachte gearresteerd door de Indiase politie. De 31-jarige man zat in het Café Leopold, toen gewapende lieden daar binnenvielen en het vuur openden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud