Internationale hulp stroomt toe

(belga) - De Pakistaanse overheid meldt dat de internationale gemeenschap bijna 45 miljoen dollar in financiële hulp heeft geschonken en ongeveer 500 deskundigen heeft gestuurd.

'Wij zijn dankbaar voor de snelle reactie van de internationale gemeenschap op de ramp', zegt woordvoerder van het Buitenlandse Bureau, Tasneem Aslam.

Aardbevingsdeskundigen uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkije, Jordanië, China, Japan, Spanje, Rusland, de VS en Saudi-Arabië, sommigen uitgerust met hi-tech instrumenten en speurhonden, begonnen in Pakistan binnen te stromen.

Volgens Aslam brengt het Duitse team ook twee helikopters mee, terwijl Rusland speciale voertuigen zendt om de reddingswerkers bij te staan. Zowat acht Amerikaanse Chinook helikopters die zich in het naburige Afghanistan bevinden, bereiken later maandag de getroffen regio.

De Wereldbank, de Asian Development Bank (ADP) en de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Islamitische Hulporganisatie hebben samen 33,6 miljoen dollar geschonken. Nog eens 12 miljoen dollar werd bijgedragen door de Europese Unie, Duitsland, China, België, Ierland, de VS en het VK.

Caritas International, tenslotte, maakt in een eerste fase al 75.000 euro vrij voor de hulpverlening aan de slachtoffers in Pakistan en India.

23970952

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud