Advertentie

Iran wil Obama beoordelen op zijn daden

Iran eist dat de Verenigde Staten eerst hun beleid veranderen vooraleer er sprake kan zijn van betere relaties tussen beide landen. Zo heeft de Iraanse grootayatollah Ali Khamenei zaterdag gereageerd op het aanbod van de Amerikaanse president Barack Obama.

(belga) - 'De nieuwe Amerikaanse president stuurt ons een nieuwjaarsboodschap, maar beticht er ons tegelijkertijd van het terrorisme te steunen en kernwapens te ontwikkelen', zo verklaarde Khamenei zaterdag tijdens een toespraak in de stad Mashad in het noordoosten van Iran.

De geestelijke leider van Iran eiste dat de Verenigde Staten eerst hun beleid aanpassen. 'We hebben geen ervaring met de nieuwe Amerikaanse president. We zullen zien en oordelen. Als u echt verandert, zullen ook wij veranderen. Maar niet alleen de tactiek, ook de Amerikaanse doelstellingen moeten veranderen', zo richtte Khamenei zich rechtstreeks tot Obama.

Naar aanleiding van het Iraanse nieuwjaar stak Obama vrijdag de hand uit naar het fundamentalistische moslimregime. In een videoboodschap stelde de Amerikaanse president een nieuw tijdperk in de relaties tussen Washington en Teheran in het vooruitzicht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud