Islamitisch leger Irak roept op tot wraak

(belga) - Het Islamitisch Leger in Irak heeft zijn aanhangers dinsdag opgeroepen een twintigtal doelwitten in het land aan te vallen als vergelding voor het Amerikaanse offensief in Fallujah. Dat staat in een mededeling die de groepering op haar website heeft geplaatst.

Het Amerikaans-Iraakse offensief 'Phantom Fury' werd maandag gelanceerd. Dinsdag zetten de 15.000 Amerikaanse en Iraakse troepen hun grondoffensief verder. In de nacht van maandag op dinsdag werd de opstandige stad van alle kanten bestookt. Correspondenten van de Britse nieuwszender BBC zeggen dat de soldaten tot op minstens één kilometer van de stad zijn genaderd. Er wordt zwaar gevochten.

Op zijn website vraagt het Islamitisch Leger in Irak zijn aanhangers om zich te mobiliseren om de Iraakse doelwitten te bestoken. Onder meer het nieuwe gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken en dat van het ministerie van Petroleum worden geviseerd. Ook de ambassadegebouwen in de Iraakse hoofdstad en enkele belangrijke hotels behoren tot de doelwitten.

In een mededeling die maandag via het internet werd verspreid, roept het Islamitisch Leger in Irak de Iraakse bevolking op 'de vijand te treffen en hen een bittere dood te doen proeven'. De radicale groepering is onder meer verantwoordelijk voor de dood van een Italiaanse journalist in augustus en voor de ontvoering van twee Franse journalisten, die nog altijd gegijzeld worden.

22303972

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud