Advertentie

Israël aanvaardt VN-resolutie

De Israëlische regering heeft zondag VN-resolutie 1701 goedgekeurd. De resolutie roept op tot een onmiddellijk einde van de vijandelijkheden. De kabinetsvergadering duurde bijna vijf uur.

(foto belga) De Israëlische premier Olmert

(belga) - Van de 25 ministers stemden er 24 voor de resolutie. Enkel minister van Verkeer, tevens oud-minister van Defensie, Saul Mofaz weerhield zich, zo werd vernomen uit officiële bron.

Dezelfde bron citeerde ook de Israëlische premier Ehud Olmert, die stelde dat de resolutie 'goed is voor Israël', in die zin dat ze kan uitmonden in de toepassing van resolutie 1559, over de ontwapening van Hezbollah. 'Hezbollah zal niet langer een staat zijn binnen de staat Libanon', aldus de regeringsleider.

VN-secretaris-generaal Kofi Annan maakte zaterdag bekend dat er maandagochtend vanaf 07.00 uur Belgische tijd (08.00 uur plaatselijke tijd) een staakt-het-vuren ingaat in Zuid-Libanon.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, vraagt intussen dat het Libanese leger onmiddellijk zijn troepen ontplooit in het zuiden van Libanon. Zij ziet in de VN-resolutie de bevestiging dat de Libanese Hezbollah-strijders 'niet alleen ontwapend maar ook ontmanteld moeten worden.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud