Israël bedreigt Hamas-leider met de dood

(belga) - De Israëlische minister van Defensie Shaul Mofas heeft de leider van de radicaal-islamitische Hamas-beweging Mahmoed al-Sahar met de dood bedreigd.

Als de beschieting van Israëlisch grondgebied met Palestijnse raketten blijft voortduren, staat al-Sahar en andere Hamas-kopstukken hetzelfde lot te wachten als Rantisi en sjeik Jassin. Dat meldt het Israëlische persagentschap 'ynet'. De Israëlische luchtmacht heeft beide Hamas-leiders Ahmed Jassin en Abdel Aziz Rantisi bij eerdere 'doelgerichte aanslagen' gedood.

Israël zal met harde hand optreden tegen militante Palestijnen totdat de raketaanvallen ophouden, aldus nog Mofas.

Inmiddels hebben die Palestijnse militanten in de Gazastrook na de escalatie van het geweld laten verstaan dat ze hun aanslagen tegen Israël staken. Hamas kondigde eerder al aan geen raketten meer af te zullen vuren op Israëlische doelwitten.

Sinds het begin van de Israëlische militaire operatie 'Eerste Regen' zondag tegen Palestijnse militante groeperingen kwamen door doelgerichte aanvallen van de Israëli's verscheidene 'opstandelingen' om het leven. Zowat 380 vermoedelijke activisten werden gevangen genomen.

23904719

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud