Advertentie

Israël bereid zich terug te trekken uit Gaza

(belga) - Israël is bereid zich terug te trekken uit Gaza en een aantal bezette Palestijnse steden, mits de Palestijnse autoriteiten in staat blijken om het terrorisme zelf te bestrijden. Op den duur kan het leger ook uit andere bezette steden vertrekken.

Dit heeft de Israëlische minister van Defensie Ben Eliezer maandagavond voorgesteld aan de Palestijnse bewindsman van Binnenlandse Zaken al-Yahya. Dat gebeurde tijdens een geheime ontmoeting tussen de twee ministers in de buurt van Jeruzalem.

In de nacht van maandag op dinsdag stemde de Algemene vergadering van de Verenigde Naties met grote meerderheid voor een resolutie waarin de terugtrekking van het leger uit Palestijnse gebieden wordt geeist.

De VN maken zich zorgen over de humanitaire situatie in Palestijnse gebieden en eisen een vrije doorgang voor hulpverleners op elk moment.

De nieuwe resolutie eist het onmiddellijke einde van alle militaire acties, vernietigingen en terreurdaden tegen burgers.

De resolutie is het werk van de Europese Unie en Palestijnse diplomaten. 114 landen stemden voor, 4 tegen, waaronder Israel en de Verenigde Staten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud