Israël bombardeert 50 doelwitten, minstens 10 doden

Israël heeft tijdens de nacht van maandag op dinsdag zijn aanvallen op Libanon voortgezet. Er werden circa 50 doelwitten gebombardeerd, zo deelde een legerwoordvoerster mee.

(belga) Onder meer een radarstation van het Libanese leger in het zuiden van het land, rakettendepots, bunkers en infrastructuurinrichtingen werden gebombardeerd. Voorts werden kleine vrachtwagens bestookt die volgens Israël door de Hesbollahmilities gebruikt worden voor het afschieten van raketten.

Kleine groepen van telkens drie tot vier Hesbollahstrijders hebben tot twee maal toe gepoogd vanuit Libanon over de grens in Israël te komen. Zij werden door Israëlische soldaten ontdekt en na een schotenwisseling 'teruggeslagen'.

Ondertussen heeft het Israëlische leger drie bataljons van telkens 300 reservesoldaten gemobiliseerd. Het gaat om experts in bepaalde militaire gebieden zoals gevechtspiloten en computerspecialisten, aldus de legerwoordvoerster. Er is echter geen sprake van een algemene mobilisering van reservetroepen.

In het noorden van de Gazastrook hebben de Israëlische troepen zich volgens het leger dinsdagmorgen teruggetrokken uit Bet Chanun. De soldaten waren zaterdag in de noordelijke en oostelijke delen van die stad doorgedrongen om militante Palestijnen op te pakken die betrokken zouden geweest zijn bij het afschieten van raketten op Israëlische grensplaatsen.

Bij de Israëlische raids in de nacht van maandag op dinsdag zijn minstens tien Libanezen omgekomen, zo meldde de Libanese politie dinsdag. Uit een huis in het grensdorp Aitroun werden de lichamen van zes burgers gehaald. Eerder tijdens de nacht kwamen in de Libanese kuststad Tyrus vier burgers om bij een Israëlische luchtaanval. De doden werden gevonden onder het puin van hun villa in een residentiële wijk van Tyrus. Nog voor dageraad bestookten Israëlische vliegtuigen de Libanese kuststad Jbeil, het vroegere Byblos, 30 km ten noorden van Beiroet. Hierbij vielen geen slachtoffers, aldus de politie.

(foto afp)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud