Israël bombardeert belangrijkste evacuatieroute naar Syrië

Israël heeft dinsdag de belangrijkste weg van Libanon naar Syrië gebombardeerd. Westerse landen zijn intussen volop bezig met de massale evacuatie van hun onderdanen uit Libanon.

(belga) Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerden dinsdag de hoofdweg van Libanon naar de Syrische hoofdstad Damascus. De weg die duizenden mensen gebruiken om te vluchten, is daarmee afgesneden, aldus bronnen bij de Libanese politie.

Israël had de weg al herhaaldelijk gebombardeerd sinds het begin van het offensief vorige week, maar tot nu toe was er nog altijd verkeer mogelijk op de weg. Heel wat Westerse landen hebben via deze weg al bussen gestuurd om burgers te evacueren naar Damascus, van waaruit ze dan naar hun eigen land kunnen doorvliegen. Andere landen evacueren hun burgers per boot naar Cyprus om hen vervolgens per vliegtuig te repatriëren.

De komende dagen worden tot 80.000 geëvacueerden verwacht in Cyprus, onder hen ook Belgen. In een communiqué wijst de Brusselse senatrice Sfia Bouarfa erop dat de FOD Buitenlandse Zaken dezer dagen moeilijk bereikbaar is voor meer uitleg. Ze heeft ook kritiek op de evacuatie van landgenoten in Libanon zelf.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud