Advertentie
Advertentie

Israël is bereid troepen uit Gaza terug te trekken

(belga) - Israël wil zijn offensief in het noorden van de Gazastrook na zeventien dagen stopzetten. Dat heeft de Israëlische regering beslist. Vrijdagavond schoten Israëlische soldaten nog een 65-jarige Palestijnse dood in het vluchtelingenkamp van Jabaliya.

Palestijnse kinderen ruimen puin in Beit Lahiya na de doortocht van Israëlische bulldozers. (Foto: epa)

Vrijdag sloegen volgens de radiozender van het Israëlische leger opnieuw twee Palestijnse Kassam-raketten in in het noorden van de Gazastrook. Eerder op de dag kwamen in Jabaliya bij een raketaanval op een groep militanten twee Palestijnen om en raakten twee anderen ernstig gewond.

Bij het offensief 'Dagen van Boete' zijn de voorbije twee weken meer dan 100 Palestijnen gedood. Israël wilde naar eigen zeggen definitief komaf maken met de raketaanvallen op zijn grensgebieden. Honderden Palestijnen raakten gewond.

Israëlische media berichtten vrijdag dat de Israëlische premier, Ariel Sharon, in de nacht van donderdag op vrijdag een voorstel van het ministerie van Defensie heeft bekrachtigd waarin werd geopperd om de eenheden in de Gazastrook uit te dunnen. De dag voordien kondigde Sharon nog aan dat het offensief in de door geweld geteisterde regio nog versterkt zou worden.

Hoge Israëlische officieren waarschuwden er echter voor dat het offensief inmiddels ook voor de Israëlische soldaten gevaarlijk was, aangezien de middelen bijna op zijn en de aanslagen met Palestijnse Kassam-raketten niet meer gestopt kunnen worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud