Israël neemt Hezbollah-bolwerk in

Na zware gevechten heeft het Israëlische leger dinsdag Bint Djbeil, een bolwerk van de radicaal-islamitische beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon, ingenomen. Momenteel zou er nog strijd worden geleverd aan de rand van de stad.

(belga) Israëlische soldaten begonnen maandag aan hun offensief tegen Bint Djbeil. Hezbollah-militieleden boden heftige weerstand: er werden twee Israëlische soldaten gedood, 24 raakten gewond. Ook aan de kant van Hezbollah vielen er slachtoffers. Het Israëlische leger zou ook strijders van de sjiitische militie gevangen hebben genomen.

Hezbollah en Israël blijven mekaar intussen bestoken. In het zuiden van Libanon werden meer dan veertig doelen getroffen door Israëlische luchtaanvallen. In Nabatije kwamen zeven leden van hetzelfde gezin om het leven. Hun huis werd volledig verwoest door een raket. Hezbollah vuurt nog altijd raketten af op het noorden van Israël. In een Arabisch dorpje werd een 15-jarig meisje gedood. Haar huis werd rechtstreeks getroffen door een raket. In de Israëlische havenstad Haifa kreeg een bejaarde man een hartinfarct tijdens een raketsalvo.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud